Cep telefonu ve araç alacaklar dikkat! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı
Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle, yenilenmiş cep telefonu ve ikinci el araç satışlarında taksit sayıları değişti.
Cep Telefonu ve Araç Satışlarında Yeni Taksit Düzenlemeleri
Cep Telefonlarında 3 Ay Taksit Sınırı
Son yapılan düzenlemeye göre, cep telefonlarında taksit sınırları yeniden belirlendi. Yenilenmiş ürün statüsünde olup 25 bin TL’nin üzerinde olan cep telefonları ile yenilenmiş olmayan ve 20 bin TL’nin üzerinde fiyatı bulunan cihazlarda, taksit süresi 3 ay ile sınırlandırıldı. Bu, cep telefonu almak isteyenler için önemli bir değişiklik olarak dikkat çekiyor.
Araç Satışlarında Farklı Taksit Süreleri Uygulanacak
Taşıt satışlarında ise taksit süreleri, aracın fatura değerine göre değişkenlik gösteriyor. 400 bin TL’nin altındaki araçlar için en fazla 48 ay taksit imkanı sunulurken, 400 bin TL - 800 bin TL arasındaki araçlarda taksit süresi 36 ay ile sınırlı olacak. 800 bin TL - 1,2 milyon TL arasında olan araçlar için ise taksit süresi 24 ay olacak. Daha pahalı araçlarda ise süre daha da kısalacak; 1,2 milyon TL - 2 milyon TL arasındaki araçlar için taksit süresi 12 ay, 2 milyon TL’nin üzerindeki araçlar için ise taksitlendirme yapılamayacak. Bankalar bu düzenlemeleri hali hazırda uyguluyor.
Yeni düzenleme, cep telefonu ve araç alıcıları için finansal planlamalarını önemli ölçüde etkileyecek ve tüketicilerin ödeme tercihlerinde değişikliklere yol açabilir.