Antalya'da Gezilecek Yerler

TAKİP ET

Akdeniz bölgesinde yer alan Antalya, Türkiye'nin en önemli tatil destinasyonları arasında yer alıyor. Eşsiz plajları ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bu şehir özellikle tatil sezonunda binlerce kişiyi ağırlıyor. Buna ek olarak bölge sadece yaz aylarında değil kış aylarında da tatilseverlerin tercihi.

Akdeniz bölgesinde yer alan Antalya, Türkiye’nin en önemli tatil destinasyonları arasında yer alıyor. Eşsiz plajları ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bu şehir özellikle tatil sezonunda binlerce kişiyi ağırlıyor. Buna ek olarak bölge sadece yaz aylarında değil kış aylarında da tatilseverlerin tercihi. Çünkü bölge, plajların yanı sıra tarihi zenginlikleriyle de dikkat çekiyor. Bu bilgiler doğrultusunda Antalya’nın tatil aktiviteleri açısından farklı zevklere hitap edebileceğini söylemek mümkün. Her seyahat tutkununu memnun edebilecek bu bölgedeki gezilecek yerleri merak edenler için tüm detaylar yazımızda.

Antalya’da Gezilecek Tarihi Yerler

Söz konusu Antalya olduğunda tarih severlerin gezebileceği birçok seçenek olduğu kesinlikle söylenebilir. Zira bölgenin yerleşim tarihi oldukça eskidir. İlk yerleşim izlerinin günümüzden 500 bin yıl kadar eskiye uzanan bölge, neredeyse her döneme ev sahipliği yapmış. Yani Hititler, Roma İmparatorluğu ve Selçuklu Devleti gibi farklı dönemlerde varlık gösteren toplumların izleri bu bölgede saklı. Antalya bölgesindeki tarihi zenginlikleri keşfetmek isteyenler için şu noktaları sıralayabiliriz:

Alanya Kalesi

Apollon Tapınağı

Perge Antik Kenti

Antalya Müzesi

Patara Antik Kenti

Side Antik Kenti

Olympos Antik Kenti

Xanthos Antik Kenti

Nikolas (Noel Baba) Kilisesi

Süleymaniye Cami

Kızılkule

Yukarıda sıralanan yapılar ve antik yerleşim bölgeleri Antalya konumunda yer alsa da farklı bölgelerde yer alır. Örneğin Apollon Tapınağı Side ilçesinde yer alırken Patara Antik Kenti Kaş ilçesinde bulunuyor. Bundan dolayı A’den Z’ye tarihi bir seyahat gerçekleştirmek isteyenlerin kişisel araçlarla veya araç kiralama hizmetleriyle yola çıkmalarında fayda var.

Antalya Müzeleri

Antalya’nın tarihi bölgelerinden bahsedildiğinde müzelerinden de söz etmek gerekir. Zira bölgedeki müzeler geçmiş medeniyetlerin kültürünü ve yaşamını yansıtan envaiçeşit eserler barındırır. İşte tarih meraklılarının vazgeçilmezi olacak müzeler:

Antalya Arkeoloji Müzesi

Antalya Atatürk Evi ve Müzesi

Antalya Etnografya Müzesi

Side Müzesi

Likya Uygarlıkları Müzesi

Yörük Müzesi

Antalya Kent Belleği Müzesi

Akseski Etnografya Müzesi

Sandland

Antalya Oyuncak Müzesi

Yukarıda sıraladığımız müzeler hem yetişkinler hem de çocukların sevebileceği gezi noktalarıdır. Özellikle Sandland ve Antalya Oyuncak Müzesi gibi konumlar çocukların güzel vakit geçirmelerini sağlayabilir.

Antalya’da Gezilecek Doğal Yerler

Mavi ile yeşilin eşsiz bir ahenkle dans ettiği bu şehirde doğal yaşam deneyimi sunabilecek birçok alan mevcut. Hem doğal güzellikler içinde denizin tadını çıkarmak isteyenler hem de orman havası eşliğinde keyifli vakit geçirmek isteyeler için Antalya doğru adres. Özellikle kamp, doğa yürüyüşü veya yüzme gibi aktiviteler gerçekleştirmek isteyenlere işte Antalya’nın meşhur doğal bölgeleri:

Düden Şelalesi

Kurşunlu Şelalesi

Manavgat Şelalesi

Saklıkent Kanyonu

Karain Mağarası

Göynük Kanyonu

Dim Çayı

Köprülü Kanyon

Olympos

Chimera

Antalya Plajları

Antalya’nın doğal güzelliklerini sayarken plajlarından bahsetmeden geçmeyelim. Zira 641 km’lik sahil uzunluğuna sahip olan şehir 491 adet farklı plaja ev sahipliği yapıyor. Berrak suyu ve tertemiz manzarasıyla son zamanların popüler plajları ise şunlar:

Lara Halk Plajı

Konyaaltı Halk Plajı

Kleopatra Plajı

Adrasan Plajı

Suluada Plajı

Papaz Koyu

Örnekköy Plajı

Korsan Koyu

Damlataş Plajı

Kekova

Belek Halk Plajı

Teke Koyu

Porto Ceneviz Koyu

Phaselis Plajı

Mermerli Plajı

Görüldüğü üzere Antalya şehri, her bölgesiyle gezi tutkunlarına zengin bir deneyim sunmakta. Ancak şehrin neredeyse her noktasında bulunan gezi noktalarıyla seyahat planı yapmak zor olabilir. Çünkü yukarıda bahsettiğimiz rotalar Antalya’nın farklı ilçelerinde yer almakta. Bölgeyi hızlıca keşfedebilmek için Antalya araç kiralama hizmetlerinden faydalanmak iyi bir seçenek olabilir.